"לפני שנכנסים לפרויקט AI יש לבחון את היכולות שלו בתחום, לראות כיצד ניתן לתרגם אותן לרעיונות ורק אז לראות כיצד להפוך את הרעיון ליישום של פתרון שיביא ערך", אמר דוד ביסמוט, מנכ"ל נס קלאוד.
"לא מעט ארגונים מפחדים מבינה מלאכותית, אף שהם עושים בה שימוש ברמה האישית. מעבר לאתגרים הטכנולוגיים, לפני שנכנסים לפרויקט AI יש לבחון את היכולות שלו בתחום, לראות כיצד ניתן לתרגם אותן לרעיונות ורק אז לראות כיצד להפוך את הרעיון ליישום של פתרון שיביא השפעה או ערך", כך אמר דוד ביסמוט, מנכ"ל נס קלאוד (NessCloud).
ביסמוט פתח את מפגש פורום e-Gov מבית אנשים ומחשבים. המפגש, שנושאו היה "כיצד הממשלה מובילה את התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית", נערך היום (ה') במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, בהשתתפות עשרות מנמ"רים מהמגזר הציבורי-ממשלתי. את המפגש הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.
לדברי ביסמוט, "בעת היערכות לפרויקט AI, יש לשאוף להיחלץ מהנתונים הסטטיסטיים, שמצביעים על כך שלמרות ניסיונות רבים לעריכת פרויקטים בתחום, רק מעטים מצליחים להגיע לשלב הייצור". הוא ציין כי "פרויקטי AI מגיעים עם שלושה אתגרים. האתגר הראשון הוא אבטחת מידע והגנת הסייבר: לא ניתן לשים את הכול בענן ולא על הכול אפשר להפעיל בינה מלאכותית. האתגר השני הוא בהיבט הלקוחות: פעמים רבות הם לא מודעים ולא מבינים מה ניתן לעשות, או שאינם יודעים מהו הערך שיתקבל בשל הטמעת רכיבי AI. האתגר השלישי הוא העלויות: הפעלת יכולות של בינה מלאכותית מגלמת בתוכה עלויות. להנגשת מידע ולשאילתות המופעלות על הנתונים יש משמעויות כספיות".
לכתבה המלאה>>