נכון או לא נכון בסביבות קוד פתוח

מה באמת אתם יודעים על סביבות פתוחות (Open Source) בעולם הפיתוח?

רכיבי Open Source הם חינמיים לשימוש? (נכון)

אבל הם מגיעים עם רישיון שדורש מהמשתמשים לעמוד בתנאים מסוימים. הרישיון יכול להיות פשוט ומתירני – יש אפילו רישיון שנקרא WTFPL (What The F*** You Want Public License – רישיון ציבורי של עשה מה שבא לך) – אבל רישיונות אחרים מכילים מגבלות משמעותיות בנוגע לאופן השימוש ברכיב ה-Open Source.

אין באגים ברכיבי Open Source (לא נכון!)

סביבות Open Source הן בדיוק כמו כל תוכנה אחרת: יש להם באגים ופרצות אבטחה. מה שנחמד בסביבות פתוחות זה שיש מאחוריהן קהילה של אנשים שמשתמשים, בודקים ומשחררים פאצ'ים וגרסאות חדשות. כל מה שעליך לעשות זה למצוא את הגרסאות/פאצ'ים הללו בזמן.

רכיבי Open Source מסוכנים לשימוש (לא נכון!)

כל עוד מטפלים בהם בצורה טובה – מקפידים להכיר את הרכיבים בהם אתם משתמשים, עוקבים אחר פרצות אבטחה וגרסאות חדשות, ויודעים מה תנאי הרישיון דורשים מכם לעשות – השימוש ב-Open Source בטוח.

לא קשה במיוחד לרשום את רכיבי ה-Open Source שאנו משתמשים בהם; ולעדכן את הרשימה תוך כדי עבודה. (לא נכון!)

החלק הבעייתי הוא רישום הצימודים. צימודים הם רכיבי Open Source המשמשים רכיבי Open Source אחרים. רוב הארגונים רושמים את הרכיבים בהם הם משתמשים באופן ישיר, אך כמעט בלתי אפשרי לעקוב אחר כל הרכיבים שהרכיבים הללו תלויים בהם.

ניתן לבצע מעקב אוטומטי של רכיבי Open Source רק ב-Java (לא נכון!)

ניתן לנהל רכיבי Open Source בכל שפות התכנות, לרבות C/C++, C#, Ruby, Python ועוד.

רכיבי Open Source הם באיכות נמוכה (לא נכון!)

בהרבה פרוייקטים גדולים ומבוססים של Open Source שמתוחזקים ע"י חברה מוכשרים. הקוד עובר ביקורת ובקרת איכות מעמיקים

אין תמיכת משתמשים ברכיבי Open Source (לא נכון!)

למרות שלא בכל הפרוייקטים יש מחלקה שנותנת תמיכה במשתמשים, כמות מכובדת של מפתחי Open Source נגישים באופן ישיר. הדרך לפנות אליהם היא דרך מייל, פורומים או IRC. בהרבה פרוייקטים יש מערכת מעקב אחר תקלות. משתמשים יכולים לדווח תקלות או לבקש תוספות/שינויים דרך המערכת מעקב ולראות את הסטטוס טיפול.

פרוייקטי Open Source הנמצאים בשימוש רחב תעשיה וגם אצלנו בנס:

  1. angularjs – היא תשתית תוכנה (framework) בקוד פתוח ליישומי רשת, המתוחזקת על ידי גוגל ועל ידי קהילה רחבה של מפתחים. התשתית מיועדת לפתרון אתגרים בפיתוח יישומי דף-יחיד, ופישוט הפיתוח והבדיקות של יישומים אלו, באמצעות תשתית תוכנה לארכיטקטורות צד לקוח כמו MVC או MVVM, יחד עם רכיבים בהם משתמשים בדרך כלל ביישומי אינטרנט עשירים.
  2. bootstarp - היא סביבת עבודה בקוד פתוח לצד לקוח, שמכילה אוסף של כלים ליצירת אפליקציות Web ואתרים. Bootstrap שוחררה בשנת 2011 על ידי טוויטר, אחרי שהתחילה כספריה סגורה שנוצרה לשימוש פנימי בטוויטר.
  3. jquery - היא ספריית JavaScript הנתמכת בין דפדפנים שונים (cross-browser), שמטרתה להקל על כתיבת סקריפטים לצד הלקוח. jQuery שוחררה לראשונה בשנת 2006, וכיום משמשת בלמעלה מ-50% מתוך 10,000 האתרים הנצפים ביותר. זוהי ספריית JavaScript הפופולרית ביותר שנמצאת בשימוש כיום.
  4. nhibernate - הוא פתרון מיפוי אובייקטי-רלציוני (ORM) עבור פלטפורמת Microsoft .NET. הוא מספק תשתית למיפוי בין אובייקטים למסד נתונים רלציוני. המטרה של התשתית היא להקל על המפתח בכל מה שקשור בעבודה עם המסד נתונים ולהתרכז אך ורק בפיתוח התוכנה.

 

דברו איתנו
פרטים שעליך להשלים בטופס:

    אינפיניטי פארק, רעננה | 03-7666800 | וואטסאפ: 054-5977779
    וואטסאפ לפניות בנושאי גיוס: 054-2934280

    info@ness-tech.co.il